Националният тим на Бразилия постигна икономичен успех с 1:0 над Коста Рика в контролна среща, която се игра на „Ред Бул Арена“ в Харисън, Ню Джърси. Хълк отбеляза единственото попадение в срещата още в самото начало, а контузената звезда на Барселона Неймар направи своето завръщане с поява като смяна в 82-ата минута. Екипът на „селесао“ също така облече ветеранът Кака, който замени голмайстора в мача при преполовяването на втората част.

Двубоят беше изпъстрен с опасни ситуации пред вратата на Патрик Пембертън, който трябваше да отразява опасен изстрел с глава на Давид Луис още в 5-ата минута.

Пет по-късно обаче вратарят бе безпомощен, когато Хълк показа настоятелност в преследването на наглед обречено подаване и притисна Джанкарло Гонзалес. Защитникът загуби кълбото в наказателното поле, а Хълк го нагласи на левия си крак и с шут в близкия ъгъл откри резултата.

В 16-ата минута халфът на Манчестър Сити Фернандиньо отправи тежък шут под гредата и Пембертън отново бе последна преграда пред гола.

До почивката други по-интересни ситуации в полза на „селесао“ нямаше, но второто полувреме започна с вихрен натиск на символичните гости. В 53-ата минута Марсело направи чудесен рейд между защитниците на Коста Рика, ала шутът му се оказа блокиран от играч на противника.

Секунди по-късно Дъглас Коста направи още по-впечатляващ пробив и шутира мощно от вътрешността на наказателното поле. Топката обаче прелетя малко над целта.

В 55-ата минута Брайън Руис успя да вкара кълбото във вратата на Бразилия, но бързо разбра, че попадението е отменено заради засада.

Три минути след това Уилиан получи отлично подаване в наказателното поле и шутира без подготовка към Пембертън. Вратарят бе преодолян, а за негов късмет топката профуча в аут покрай страничната греда.

В 77-ата минута и на бразилците не бе признат гол, тъй като съдиите прецениха, че Дъглас Коста е бил в положение на засада преди да отбележи.