Бразилският национален отбор по футбол се нуждае от победа срещу Чили тази вечер, за да запази шансовете си за класиране в следващата фаза на Копа Америка.

След като записаха срамно поражение от Мексико в първата си среща във Венецуела, „кариоките” трябва да постигнат убедителен успех срещу Чили, за да измият позора.

Една загуба може да означава преждевременно сбогуване с турнира в Южна Америка, както и край на кариерата на Карлос Дунга като селекционер на тима.

Бразилия е и един от трети отбора, които не успяха да вкарат гол в първия си мач на Копа Америка, заедно с Уругвай и Колумбия.

„Без съмнение, ситуацията е притеснителна,” коментира Вагнер Лав. „Нападателите трябва да вкарват голове, и когато не го правят, има недоволство.”

Очаква се Дунга да направи сериозни промени в сравнение с мача срещу Мексико. Новото име в състава е това на Андерсон – последното попълнение на Манчестър Юнайтед. Младокът ще замени Диего в средата на терена, тъй като халфът на Вердер не остави добри впечатления в първата среща.

„Винаги тренираш с мисълта, че рано или късно ще получиш шанс. Чувствам се добре. Нуждаем се от победа, защото трябва да търсим първо място в групата. Бразилия винаги играе да е първа, няма как това да се промени,” коментира Андерсон.

Вратарят на „селесао” Дони също напомни за огромното значение на мача с Чили. Той призова за пълна концентрация. „Трябва да играем все едно това е последния ни мач на Копа Америка,” заяви стражът.

Бразилия и Чили играят тази вечер от 23:05 часа, българско време.