Мано Менезес стартира с победа начело на бразилския национален отбор, като неговият Селесао се наложи с 2:0 като гост на САЩ в контролна среща. Класическият самба тим се прояви на терена, за да донесе дебютен успех на новия селекционер. Младият състав, назован от Менезес, забавляваше феновете, а Неймар и Пато реализираха попаденията за победата.

САЩ изглеждаше по-добре в началните минути, когато Ландън Донован претендираше и за дузпа, но постепенно Бразилия намери ритъма си и оттам доминираше тотално.

Неймар засече центриране на Андре Сантос в 29-та минута и изведе кариоките напред. Три минути по-късно и Пато прати топката в мрежата, но реферът не зачете попадението, заради нарушение на нападателя срещу Тим Хауърд.

Бразилците владееха тотално центъра на терена, а разсеяната защита на САЩ никак не помагаше за по-успешните действия на американския отбор. В минутите продължение на първото полувреме поредна грешка в отбрана бе наказана, след като Рамирес прокара един пас до Пато, който финтира вратаря Хауърд и отбеляза за 2:0.

След почивката самба шоуто продължи, макар че на бразилците им липсваше точност при завършването на атаките. Пато пропиля положение сам срещу резервата Брад Гузан, а Робиньо удари греда.

Американците бяха малко по-активни през второто полувреме, а най-чистото положение бе реализирано от Майкъл Брадли, който с глава засече центриране на Саша Клиестън, но реферът вдигна засада.

До края отборите си размениха по няколко опасности, но в крайна сметка Бразилия се оказа непреодолима за САЩ.