Женският олимпийски отбор на Бразилия не даде никакви шансове на Камерун и победи с категоричното 5:0. Дамският състав на „селесао“ дръпна бързо в резултата след попадения на Франсиеле и Рената Коста съответно в 7-ата и 11-ата минути. Головете очевидно успокоиха бразилките и те намалиха оборотите до почивката.

След подновяването на играта обаче те стигнаха до още три безответни гола. 5-кратната носителка на наградата за Най-добър футболист при дамите Марта бе точна от дузпа в 73-ата минута, а Кристиане направи 4:0 в 80-ата. В 88-ата отново Марта записа името си сред голмайсторите за окончателното 5:0.

Така след първия кръг Бразилия оглави група Е с 3 точки, колкото има тимът на Великобритания. Домакините се наложиха с 1:0 над Нова Зеландия в своя мач от групата.

Бразилия отупа Камерун на олимпийския турнир по футбол за жени

източник: снимки: Reuters

В група F Швеция разби Южна Африка с 4:1 и зае първото място в класирането. Нила Фишер даде преднина на „тре крунур“ в 7-ата минута, а Лиса Далквист и Лотта Шлайн предрешиха изхода на двубоя с попадеиня съответно в 20-ата и 21-ата минути.

През втората част Порша Модисе отбеляза почетния гол за южноафриканките, преди „осмицата“ на скандинавките Шлайн да забие втория си гол в мача.

Швеция има 3 точки в актива си, колкото и тимът на Япония, който по-рано днес надигра Канада с 1:0.

Бразилия отупа Камерун на олимпийския турнир по футбол за жени

източник: снимки: Reuters

В последната група при дамите Северна Корея не срещна трудности срещу Колумбия и се наложи с 2:0. С по един гол на Сонг-Хуи Ким във всяко от полувремената азиатките спечелиха 3 точки в своя актив, но остават втори в класирането зад тима на САЩ, който попиля Франция с 4:2.

Лошата новина за корейките бе травмата на голмайсторката Ким, която сериозно нарани ръката си и напусна принудително терена.