Бразилия се класира за Световното първенство догодина, след като победи не кого да е, а тимът на Аржентина. „Кариоките” се наложиха с 3:1 като гост, в среща от квалификациите за Мондиал 2010, зона Южна Америка, което ги оставя на първото място в групата.

В герой за победителите се превърна Луис Фабиано, който вкара два гола за своя отбор, Луизао обаче откри за гостите. Единственото попадение за разгромения състав на Марадона вкара Хесус Датоло. В нападение аржентинците играха с Карлос Тевес, който зае позицията зад Лионел Меси.

Аржентина започна много силно срещата, но опитите на играча на Барселона да се справи, предимно сам, в атаката не доведоха до резултат, което бе използвано от съперника.

След първия гол в срещата бразилците тотално поеха инициативата. В 24-та минута Елано изпълни пряк свободен удар отдясно, а Луизао с глава откри за 1:0. В 30-та минута Аржентина тотално вдигна ръце, след като Луис Фабиано покачи на 2:0 след избита топка от вратаря.

Футболистите на Марадона започнаха добре и второто полувреме. Така се стигна и до гола на Хесус Датоло в 64-та минута. Оказа се обаче, че Луис Фабиано има още какво да каже, след пас на Кака в предни позиции, благодарение на което бе оформен и крайният резултат 3:1.

Благодарение на успеха Бразилия спокойно вече може да резервира билетите си за ЮАР.

Срещи от Световните квалификации в Зона Южна Америка:

Чили - Венецуела - 2:2

Аржентина - Бразилия - 1:3

Парагвай - Боливия - 1:0

Колумбия - Еквадор - 2:0

Перу - Уругвай - 1:0