Бразилският национален отбор се добра до четвъртфиналите в Копа Америка с гол от спорна дузпа. „Кариоките” постигнаха минимална победа над Еквадор с 1:0 в мач от група В. В друга среща от потока тимът на Чили направи безлично нулево равенство с Мексико, но въпреки това намери място сред последните осем.

Единственото попадение във вчерашните двубои от групата бе дело на Робиньо. Нападателят се разписа от спорен 11-метров наказателен удар и записа четвъртото си попадение от началото на надпреварата. В 56-та минута на мача футболистът на Реал Мадрид нахлу в наказателното поле на съперника и бе леко докоснат от Джовани Еспиноса. Въпреки възраженията на еквадорците съдията Серхио Пецота отсъди дузпа и потърпевшият я реализира.

През първото полувреме Еквадор имаше териториален превес. Футболистите на Луис Суарес пропиляха множество шансове за гол пред вратата на Дони. В началото на втората част „кариоките” поеха контрола над събитията на терена, но не успяха да отбележат гол до 56-та минута, когато реферът ги спаси.

Чили се класира за 1/4-финалите на турнира след безлично нулево равенство срещу Мексико. Отборът на Уго Санчес си бе осигурил място в следващия кръг още преди двубоя. Футболистите от „дългата страна” продължават напред като най-добрият трети отбор от трите групи и ще срещнат Бразилия на четвъртфиналите в събота.

Това означава, че отборите на САЩ и Колумбия, които загубиха първите си два мача в група С, отпадат от турнира преди последната среща по между си по-късно довечера.

Мексико завърши на първо място в групата със 7 точки, следван от Бразилия с 6, Чили с 4 и Еквадор без спечелена точка.