Бразилия и Колумбия стартираха без голове квалификациите за Световното първенство през 2010 година.

Срещата в Богота завърши при резултат 0:0, като многото звезди в отбора на Карлос Дунга така и не успяха да стигнат до трите точки, нещо повече те не съумяха да покажат голяма част от възможностите си.

Срещата започна с 45 минути закъснение заради лошите условия и обилния валеж, който наводни терена на 2600 метра надморска височина.

Домакините взеха инициативата в свои ръце в първите минути на двубоя, а Радмел Фалкао можеше да изведе Колумбия напред още в третата минута след изпълнение на пряк свободен удар. Добър мач направи Хулио Сезар, който също не успя да разпечата вратата на бразилците.

Единственото по-сериозно положение за "селесао" бе през второто полувреме, когато полузащитникът Минейро опита да изненада домакините с удар от 25 метра.

В състава на Карлос Дунга личаха имена като Роналдиньо, Кака, Робиньо и Вагнер Лав, които обаче не успяха да се противопоставят на колумбийските футболисти и в крайна сметка двата отбора си поделиха по една точка на старта на квалификационната кампания.