Бразилия победи с 1:0 Гана в приятелска среща, играна в Стокхолм, на стадион „Росунда”.

Срещата започна по-добре за африканците, които се движеха добре по терена и изглеждаха по-мощни физически, докато „кариоките” се приспособяваха към обстановката.

Лошият късмет на Асамоа Гиян срещу Бразилия продължи, и след като по време на мача между двата тима на Мондиал 2006 той бе изгонен, в този случай получи контузия още в 10-та минута.

Първият шанс за гол се откри пред Кака, който шутира добре, но ударът му срещна напречната греда. В последвалата атака пред Гана имаше добро положение за обстрел, но Жулио Сесар спаси опита на Адо.

Малко след това Бразилия откри резултата след корнер, изпълнен от Роналдиньо. Той прати топката към Кака, който я прати към Вагнер Лав. Нападателят на ЦСКА Москва не сбърка и в 17-та минута изведе „селесао” напред.

През второто полувреме бразилците направиха познаното шоу на терена, но така и не стигнаха до второ попадение, тъй като повечето им атаки минаваха през добре охранявания център на терена.

Ганайските футболисти опитаха всичко, за да върнат гола, но припряността им и огромното желание се обърнаха срещу тях и се стигна до много грешки в играта им.

В 78-та минута "черните звезди" дори останаха с човек по-малко на терена, след като Драман бе изгонен.