Бразилия постигна още една минимална победа под ръководството на новия си селекционер Карлос Дунга. "Селесао" надделя с 1:0 над Еквадор в Ню Джърси в контрола, а единственото попадение беше дело на Вилиан още преди почивката. 

Този мач обаче няма да се запомни толкова с успеха на петкратните световни шампиони, колкото с ужасяващия пропуск на голямата им звезда Неймар. В 47-та минута той стана за смях, след като не успя да вкара на празна врата от 3-4 метра. 

Това предизвика вълна от шеги по цял свят с него, като редица фенове твърдят, че не са виждали по-голям пропуск от този. Със сигурност има и по-фрапиращи изпускания на чисти голове, но и изпълнението на Неймар е сред върховете в тази антикласация. 

Във въпросната ситуация Данило пусна топката успоредно на голлинията, а там беше звездата на Барселона на 3-4 метра от нея. Вратарят на еквадорците беше преодолян, а на гърба на футболиста имаше защитник, но дори и това не би трябвало да му попречи да изпусне от такава ситуация. 

Но въпреки това, Неймар стреля в горната греда, топката се върна у него, но го удари в корема и отиде настрани, което предотврати втори гол в мрежата на съперника на бразилците. 

Иначе преди това Вилиан беше отбелязал единственото попадение в 31-та минута, след като отправи хубав удар с десния крак, а асистенцията беше на Неймар. Десет минути след това пък Енер Валенсия от състава на Еквадор тресна гредата. 

След почивката и след пропуска на Неймар двата тима направиха много хубав мач, като и пред домакините, и пред гостите имаше доста шансове за попадение, но такова не падна и Бразилия победи с 1:0.