Украинският национален селекционер Андрей Шевченко повика бразилеца Марлос от Шахтьор (Донецк) за последните две световни квалификации само няколко дни, след като играчът получи паспорт от Украйна. 29-годишният полузащитник ще се присъедини утре към лагера на Украйна заедно с още 25 футболисти.

"Това е много емоционален момент за мене. Изключително съм щастлив, че вече съм украински гражданин и мога да играя за националния отбор на страната. Говоря малко украински, но ми трябва още време, за да го усъвършенствам, заяви дясното крило на Шахтьор (Донецк), който пристига в тази страна през 2012-а година като играч на Металист (Харков).

От 2014-а година пък носи фланелката на Шахтьор, където е записал 127 мача и 25 гола. Веднъж е бил шампион на Украйна и два пъти е печелил купата. Украинската федерация по футбол показа специално писмо от бразилските си колеги, в което се казва, че Марлос никога не е бил викан в Селесао и няма проблеми да играе за новата си родина. Украинците в момента са на 4-о място в своята група I c 14 точки, на две от лидера Хърватия. Идния петък те гостуват на Косово, след което посрещат именно Хърватия.