Бразилският Сао Паоло ще се опита да направи младата си звезда Лукас най-скъпия играч в историята на футбола, слагайки му трансферна цена от 95.3 милиона евро за потенциалните купувачи Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, съобщават английските медии.

Според "Токспорт", двата отбора следят представянето на 18-годишния футболист, който представи поредица фантастични игри за Бразилия по време на младежкия шампионат на Южна Америка. Лукас има договор със Сао Паоло до 2015 година, което кара бразилският тим да иска сериозни пари за него.

"Това задоволява и двете страни, тъй като заплатата на Лукас се покачи драстично", сподели агентът на играча Вагнер Рибейро.

Ако все пак някой от двата тима реши да плати внушителната сума, това ще бъде подобряване на рекорда за най-скъп трансфер, който в момента се държи от Кристиано Роналдо.

Интересно, трансферът на португалеца бе точно между двата кандидата за подписа на Лукас. През лятото на 2009 година "белия балет" плати на "червените дяволи" 94 милиона евро за острието.