Братът на собственика на ЦСКА Прамод Митал – стоманеният магнат Лакшми Митал, заема пето място в класацията за най-богатите хора в света на американското списание „Форбс” с 32 млрд. долара.

Медията публикува двадесетия ежегоден списък като за 13-та поредна година лидер е основателят на корпорацията „Майкрософт” Бил Гейтс, чието богатство се изчислява на 56 милиарда долара.

Собственикът на Челси Роман Абрамович остава най-заможният човек в Русия, въпреки че заема едва 16-то място в класацията на "Форбс" със „скромните” 18,7 милиарда долара.

Според изчисленията милиардерите в света са се увеличили през 2006 година със 153-ма и са достигнали рекорд – 946 души, а съвкупното състояние на най-богатите хора на планетата се оценява на 3,5 трилиона долара, съобщава американското списание.

На второ място след Бил Гейтс се нареди Уорън Бъфет с 52 милиарда долара, а трети е мексиканският телекомуникационен магнат Карлос Слим, смятан за най-богатият човек в Латинска Америка, с 49 милиарда долара.

Въпреки че в първата десятка има само мъже, в списъка на най-богатите хора в света има 83 жени.

Най-много милиардери има в САЩ - 415 или 44 на сто от всички, като общото им състояние е 1,35 трилиона долара. На второ място са германците - 55 милиардери с общо богатство 245 милиарда долара и на трето Русия - 53 милиардери с богатство на стойност 282 милиарда долара.