За Ерлинг Халанд вече знаят всички. Но в Норвегия вече набира скорост ново голово чудо. Става въпрос за 17-годишния братовчед на Халанд - Алберт Брот Тьоланд. Приликата помежду им е поразителна, не само на външен вид, но и като развитие на кариерата им.
 
Както и Халанд, така и Тьоланд играе като централен нападател. Подобно на братовчед си започва в Брюне, където вкарва 64 гола в 37 мача за младежите на клуба. Ерлинг дебютира при мъжете на 15-годишна възраст, а Алберт - на 16. И следвайки пътя на Халанд, преминава в Молде през 2020 г., където в 9 срещи в дубъла отбелязва 7 попадения.

„В краткосрочен план искам да стигна до националния отбор в моята възрастова група и да пробия в първия тим на Молде, а в дългосрочен да свържа живота си с футбола“, коментира Тьоланд в интервю за вестник „Jærbladet“. „Сравненията с Ерлинг? Естествено, че е комплимент за мен. Това, което прави той, ме вдъхновява всеки ден. Поговорих с него преди да премина в Молде. Каза ми, че това е идеалното място, за да развие качествата си“, допълва братовчедът на Халанд.