Защитниците на ЦСКА (Москва) братята Алексей и Василий Березуцки обявиха края на състезателната си кариера, като новината е разпространена от пресслужбата на армейския отбор.

"Осъзнавайки, че е време да започне нов етап от живота си, за професионалния спортист винаги е трудно и много приемат тежко този момент. И за нас това време дойде. И днес с малко тъга, но с пълна увереност в своето решение, ние обявяваме края на кариерите ни на професионални футболисти, се казва в оБръщение на двамата братя към феновете на ЦСКА и на националния отбор.

Близнаците Алексей и Василий Березуцки на 20-и юни навършиха 36 години. Те стартират футболния си път в малката столична школа Смяна, след което преминават в тази на Торпедо-ЗИЛ и именно в този отбор правят и професионалния си дебют. Василий е започнал да играе за мъжете през 1999-а година, а брат му една година по-късно. Василий през 2002-а година се мести в ЦСКА, а брат му също отива при армейците през този сезон, а една година по-рано играе под наем за Черноморец (Новоросийск).

И двамата братя са шесткратни шампиони на Русия, шесткратни носители на Суперкупата на страната, носители на Купата на УЕФА през сезон 2004/2005. Алексей има и шест купи на страната, а брат му има 7. С екипа на ЦСКА и двамата са спечелили шест пъти и сребърните медали.

Те не играят за националния отбор на страната от 2016-а година, като на сметката на Василий има 101 мача и 5 гола, а Алексей- 58. Двамата бяха бронзови медалисти с националния отбор при сензационния полуфинал на Русия на Евро 2008. Последните големи турнири за тях бяха Мондиал 2014 за Василий и Евро 2012 за брат му./БТА