Селекционерът на САЩ Боб Брадли се виждаше като победител в турнира за Купата на конфедерациите, след като неговият отбор поведе с 2:0 на финала срещу Бразилия, но в крайна сметка златистите обърнаха мача до 3:2 и оставиха за американците среброто.

„След загубата изпитвам смесено чувство на голямо разочарование, но и на голяма гордост от моите играчи. Няма какво да кажа, много е трудно да се преглътне тази загуба”, каза треньорът на янките.

„Ние водехме с 2:0, но получихме много ранен гол през второто полувреме. Но Бразилия се върна в мача благодарение на Кака и Робиньо, на тяхното умение да се движат и да използват свободните пространства. В този мач Кака направи толкова неща, той идваше отдясно, отляво, комбинираше с талант. Кака наистина е много важен играч за бразилците.”

„Луиш Фабиано пък може да поема топката със защитник на гърба си. Ето защо Бразилия е Бразилия: Кака, Луиш Фабиано, Лусио.”

„От своя страна ние започнахме да се уморяваме и вече не издържахме на темпото и на напрежението. Но въпреки разочарованието от загубата на финала ние прогресирахме на този турнир. Ние се учехме в мачовете, но това не прави загубата ни тази вечер по-лесна.”

„Ние спечелихме самочувствие, видяхме, че можем да бъдем достойни съперници на големите отбори, че можем да ги атакуваме, да поставяме техните защити в затруднение. Това също е прогрес. Това носи голям опит за отбора и за играчите.”

„Нашата южноафриканска авантюра бе специална, ние бяхме наистина невероятно добре посрещани. След Бафана Бафана ние бяхме отборът на южноафриканците, те ни го казваха. Любовта на южноафриканците към спорта и тяхната човешка топлота са нещо, което ние ще си спомняме и което ни дава желание да дойдем тук отново догодина”, добави Брадли.