Нападателят Валери Божинов разкри своите основни причини да преследва щастието си далеч от Европа. Новото попълнение на втородивизионния китайски Мейджоу Кеджиа разкри, че условията, които са му били предложени, нямат аналог никъде, „дори в Италия“.

Феновете на Мейджоу посрещнаха Божинов

30-годишният голаджия не уточни дали говори за Серия А или някое от другите футболни нива на Апенините. Пред tuttomerccatoweb.com таранът сподели колко сериозни са амбициите на настоящия му клуб, който планира в следващите години да се утвърди на един от най-бързо развиващите се пазари.

Бандаловски: Дано и аз отида в Китай при Валери

„Отидох в млад клуб, който съществува от едва 4 години. Тук обаче имат планове да изградят солидна база и да влязат в Супер Лигата (елитната дивизия в Китай – б.р.)“, каза Божинов, който преди това прекара известен период в Сърбия.

„Моят договор с Партизан изтичаше, а преговорите с Мейджоу течаха от известно време. Щом се разбрахме с тях, се договорих с Партизан да прекратим контракта по-рано по взаимно съгласие. За това съм им благодарен.“

„В първата си година в Партизан завърших с 18 гола, но не дойдоха никакви оферти за мен. Ако трябва да си говорим откровено, това, което ми предложиха тук за 8 месеца, не може да се сравни с условията на което и да е друго място, дори в Италия. Ако се справиш добре тук, си отваряш вратите към китайския, пазар, който се разраства мълниеносно, а също и към азиатския, който е много богат. Вижте Аксел Витсел, той отказа на Ювентус, за да заиграе в Китай. При Тевес е същото, Фабио Канаваро започва кариерата си като треньор именно в Китай“, добави още Божинов.