Гръцкият елитен клуб Панетоликос (Агринио) може да стане следващата стъпка в кариерата на Валери Божинов, след като десетият в гръцката Суперлига е отправил оферта за футболиста, пише вестник sinidisi.gr.

"Играч с много тежка визитка, който има 43 мача и 7 гола за националния отбор на България може да подсили Панетоликос (Агринио), пише изданието. Проблемът е, че финансовите възможности на Панетоликос са далеч от тези на Партизан. Но разговорите между Валери и "канарчетата" са стартирали веднага след прекратяването на договора с Партизан".

Божинов е бил вече веднъж в сферата на интерес на гръцки отбор - през 2013 година е имало разговори между него и Панатинайкос. През зимата на 2014 година в българските медии се появи информация за интерес от ПАОК, но нито един от двата трансфера не се осъществи.

Иначе с визитка от Лече, Фиорентина, Парма, Ювентус, Верона, Манчестър Сити, Спортинт Лисабон и Левски София, Валери ще бъде един от най-популярните играчи, обличали екипа на отбора от Агринио. Големите имена в историята на Панетоликос са европейският шампион от 2004 година Ангелос Харистеас, легендата на гръцкия футбол Стратос Апостолакис с 96 мача за националния отбор и нападателят Христос Димопулос.

Българска следа вече са оставили врачанската легенда Димитър Ефремов и актуалният треньор на Нефтохимик Христо Янев, както и популярният алжирски вратар Райс М'Боли./ БТА