Президентът на Спортинг Лисабон Бруно де Карвальо размисли и отмени решението си да отстрани от отбора почти всички титуляри заради слабата игра при загубата от Атлетико Мадрид с 0:2 в Лига Европа.

Поражението вбеси клубния бос и той обвини някои от играчите, че не са се раздали достатъчно за отбора. Де Карвальо публикува пост във Фейсбук, с който критикува играчите, като ги нарече разглезени деца.

Лудите нямат край: И Спортинг се разпуса

Това предизвика ответна реакция и 19 играчи на Спортинг публикуваха едно и също съобщение в социалните мрежи, с което заплашиха да бойкотират тренировка на отбора, докато президентът не им се извини. 

По-късно де Карвальо преосмисли решението си, изтри публикацията си и позволи на треньора Жорже Жезус да прецени кои играчи да попаднат в групата за предстоящия шампионатен мач в Португалия срещу Пасош Ферейра. 

"Имахме среща и какво сме си говорили си остава между нас. Най-важното е, че президентът ми даде право сам да преценя на кои играчи да разчитам", каза Жезус на пресконференцията преди мача с Пасош Ферейра.