Скорошният приятелски мач между Борусия Мьонхенгладбах и националния отбор на Украйна събра 132 000 евро като дарения за хуманитарна помощ за източноевропейската страна, обяви клубът от Бундеслигата.

Двубоят, който бе спечелен от Украйна с 2:1, бе гледан от повече от 20 000 запалянковци, а телевизия "Про 7" стартира благотворителната мисия "Германия помага" по време на срещата, която събра общо приходи от 642 745 евро.

"Това беше фестивал на мирния футбол и вечер, в която нашите гости се забавляваха за няколко часа по време на тези невероятно трудни времена", каза спортният директор на Борусия Роланд Фиркус.

"За нас е голяма чест не само да помогнем на украинския национален отбор за подготовката му за плейофите за Световното първенство, но и още по-важно - да дадем знак за човечност и солидарност", добави той.

Плейофът на Украйна в Глазгоу бе отложен заради нахлуването на Русия в страната и ще се играе на 1 юни. Победителят от този мач ще срещне Уелс във финал за място на финалите на Мондиал 2022 в Катар.