Бордът на директорите на Цървена Звезда подаде оставка заради огромната финансова криза, налегнала бившият европейски клубен шампион.

Бордът напусна заради голямото напрежение върху него от страна на разгневените фенове на тима, след като президента на тима Добривое Танасиевич също си тръгна през миналата седмица, след като стана ясно, че "звездашите" имат дългове на стойност 23 милиона евро към кредитори.

Много от играчите на тима не са получавали заплати от месеци, докато в офисите на клуба и на стадиона е спряна водата, а телефонните линии се прекъснати, заради неплатени сметки.

Клубът освен това бе принуден да затвори своя стол за хранене, а играчите и щаба бяха принудени да пътуват в деня за мача си от шампионата с Явор Иваница, защото нямаха пари да си платят за хотел.

Бордът обяви на сайта на Звезда: "Целият борд на тима напусна и начело на отбора до 8 юни ще бъде временна тричленна комисия. Тогава ще бъде избран новият президент на Цървена Звезда.

Всички работиха в доста екстремни условия и сега ние молим нашите играчи да се фокусират върху това да победят в останалите си срещи от сезона. Цървена Звезда дължи пари на играчите си, дължеше пари и преди, но ще се издължи напълно в най-близо бъдеще".