Осемкратният олимпийски шампион на 100, 200 и 4х100 метра Юсейн Болт не се отказва от идеята да стане професионален футболист. Ямаецът се готви да изкара проби в австралийското първенство.

Светкавицата ще бъде с първоначален договор за 6 седмици със Сентръл Коуст Маринърс според информация от агента му Тони Ралис.

Ако всичко мине добре, на 31-годишния бивш спринтьор може да бъде предложен договор за целия сезон, като има немалка вероятност споразумението да се окаже мултимилионно.

Болт, който по-рано тренира с клубове в Германия, Норвегия и Южна Африка, е голям футболен фен и по-специално на Манчестър Юнайтед.

Бившият асистент-треньор на „червените дяволи“ Майк Фелън наскоро започна работа за Маринърс и най-вероятно той е дал идеята за този експеримент.

Футболната федерация на Австралия заяви, че няма да помогне с финансирането на пробите и евентуалния сезон на Болт. Със сигурност обаче там биха били много доволни, ако той заиграе в тяхното първенство, тъй като интересът към него ще се вдигне няколко пъти.