Нападателят на Сиатъл Соундърс и на националния отбор на САЩ по футбол Клинт Демпси пропуска остатъка от сезона в Мейджър-лигата, след като при рутинен преглед му е открита аритмия на сърцето, съобщиха от клуба. При това положение той няма да бъде на разположение и за двете световни квалификации през ноември.

33-годишният Демпси не играе от август, когато лекарите са открили сърдечния проблем.

"Връщането му на терена не е така важно, както общото му здравословно състояние. Така че няма никакво значение кога ще стане това“, коментира генералният мениджър на клуба от Северозапада Гарт Лагъруи.

"В момента такава е ситуацията . Но ще наблюдаваме развитието му, защото ако всичко е наред, за началото на сезон 2017 той може да бъде отново в отбора.“

Демпси е един от най-успешните футболисти в последните години от САЩ, играл е в Англия с екипите на Фулъм и Тотнъм, а в момента е и втори реализатор във вечната ранглиста на американския национален отбор, отбелязвайки 52 гола в 130 мача.

В последния четвърти квалификационен кръг по пътя към Мондиал 2018 в Русия американците имат за съперници Мексико, Коста Рика, Панама, Хондурас и Тринидад и Тобаго. Началото е на 11-и ноември в Охайо срещу Мексико, а четири дни по-късно предстои гостуване на Коста Рика.