Гол на нападателя Дарио Цвитанич в последните минути донесе победата на шампиона Бока Хуниорс с 1:0 като домакин на Ол Бойс в мач от последния кръг на първенството Апертура.

Попадението на Цвитанич в 79-ата минута взриви трибуните на стадион Ла Бомбонера и направи радостта на столичани от спечелената титла още по-сладка.

Ол Бойс завърши срещата с Бока с 10 души заради червен картон на полузащитника Хуан Пабло Родригес. Уругваецът беше изгонен от игра четири минути след почивката заради невъздържана реакция срещу показания му жълт картон.

Бока Хуниорс завърши шампионата Апертура с 12 победи, 7 равенства и нито една загуба. Серията на синьо-жълтите без загуба вече е 29 двубоя.

Бока завърши първенството с актив от 43 точки. Вторият Расинг е с 31 точки, като в последния кръг има тежко гостуване на петия Велес Сарсфийлд, който е с 28 точки и може да излезе втори при категорична победа.

Естудиантес спечели домакинството си срещу Унион с 2:0. Головете за тима реализираха Мауро Босели и Кристиан Селай. Звездата на домакините Хуан Себастиан Верон беше посрещнат с бурни овации и скандирания от публиката на червено-белите. Преди няколко месеца бившият аржентински национал обяви, че слага край на състезателната си кариера, но преди няколко дни стана ясно, че ветеранът ще играе за отбора от Ла Плата още поне шест месеца.