Лидерът в първенството на Аржентина Бока Хуниорс загуби първи точки, след като завърши наравно 1:1 у дома с Индепендиенте в мач от петия кръг на шампионата Апертура.

Гостите успяха да вземат точка, въпреки че завършиха мача с девет души. Родриго Паласио откри резултата за Бока 30 секунди след почивката. Четири минути по-късно обаче оставеният непокрит при далечната греда Дарио Грандин изравни с глава след центриране на Даниел Монтенегро.

Последният обаче бе въвлечен в куриозен инцидент. В 75-ата минута Монтенегро получи жълт картон за грубо влизане срещу Габриел Палета. Той излезе от игрището, за да получи медицинска помощ, а след това му бе показан втори жълт картон за влизане в игра без разрешение от съдията.

Реферът Пабло Лунати, който се консултира с четвъртия съдия преди да изгони Монтенегро, бе заобиколен от играчите на Индепендиенте, но така и не промени решението си.

В 87-ата минута пък Гилермо Родригес пое предсрочно пътя към съблекалните, но дори и с двама души по-малко гостите успяха да устискат ремито.

Сан Лоренсо се изравни по точки с Бока след победата си над Росарио Сентрал с 2:1. Бока обаче има мач по-малко. Шампионът Ривър Плейт завърши наравно 2:2 при визитата на Арсенал Саранди и заема 11-а позиция с шест точки.