Бока Хуниорс се класира за ¼-финалите за Копа Либертадорес, след като елиминира с общ резултат 4:3 сънародниците си от Велес Сарсфилд. В първия мач Рикелме и компания победиха с 3:0, а тази нощ те бяха много близо до отпадането, след като Мауро Сарате откри резултата в 14-та минута. Рикелме изравни в 32-та, но последваха нови две попадения за отбора от Сарсфилд дело на Сарате и Окампо. В края домакините изпуснаха няколко възможности, за да продължат напред.

Гремио отстрани Сао Паоло с 2:1 и също се класира за ¼-финалите на турнира. Първият мач завърши с минимална победа за шампионите на Бразилия. На реванша обаче Гремио не остави никакви шансове на своя противник. Головете на „зелените” отбелязаха Чеко в 18-та минута и Диего Соуса в 73-та.

Уругвайският Дефенсор Спортинг поднесе сензацията, след като изхвърли от турнира бразилския Фламенго с общ резултат 3:2. Първият мач в Уругвай завърши 3:0 за Спортинг, а в реваншът Фламенго заличи само два гола от пасива си. Точен на два пъти за „кариоките” бе Ренато.