С гол в 90-ата минута на резервата Кристиан Чавес след отлично центриране на Матиас Яра отборът на Годой Крус победи сензационно Бока Хуниорс с 3:2 на неговия стадион Ла Бомбонера.

 

Гостите поведоха още в шестаата минута с гол на Яра, който се възползва от отличен пас на парагвайския централен защитник Хулио Сесар Касерес.

 

В 36-ата след меле пред вратата на Годой Крус топката бе избита от голлинията от защитника Леонардо Сигали, но страничният съдия прецени, че топката е преминала гол-линията и за голмайстор бе записан полузащитникът на домакините Себастиан Баталия.

 

В 56-ата минута чилийският полузащитник на Бока Гари Медел с глава направи резултата 2:1. Малко по-късно обаче Медел бе изгонен, след като удари с юмрук играч на гостите.

 

В 71-ата минута резервата на гостите Мартин Агире бе съборен в наказателното поле и полузащитникът Федерико Игуаин изравни - 2:2, след което падна и победното попадение на Чавес.

 

След срещата треньорът на Бока Хуниорс Алфио Басиле отказа да разговаря с журналистите, а веднага отиде на спешен разговор с мениджъра Карлос Бианки.

 

На трибуните бе и един от най-известните привърженици на Бока Хуниорс -  спечелилият US Open преди седмица Хуан Мартин дел Потро.

 

С гол от дузпа още в девета минута на полузащитника Кристиан Алварес отборът на Арсенал победи другия гранд Ривър Плейт, а запалянковците на Ривър започнаха да скандират за оставка на треньора Нестор Горосито.

 

В предишния кръг милионерите от Буенос Айрес завърши наравно 0:0 като домакин с Колон, а отборът отпадна рано и от турнира за Копа Судамерикана. Ривър е на  срамното 15-о място във временното класиране с едва четири точки от пет мача.