Грандовете на аржентинския футбол Бока Хуниорс и Ривър Плейт приключиха с различни чувства 21-ия кръг в местната Примера Дивисион.

На своя "Ла Бонбонера" Бока спечели с 2:0 срещу Годой Крус. Головете вкараха Марсело Мели в 38-ата и Карлос Тевес в 66-ата минута от дузпа. Победата изравни Бока по точки с водача Сан Лоренсо. Двата тима имат по 46. Годой Крус пък е 21-ви с 22 точки. В същото време носителят на Копа Либертадорес Ривър Плейт допусна поражение с 1:2 като гост на Естудиантес в Ла Плата и намали шансовете си в борбата за титлата.

Гостите от Буенос Айрес откриха в 39-ата минута чрез Лучо Гонсалес, за когото това бе първи гол с екипа на отбора. През второто полувреме обаче домакините осъществиха пълен обрат с попадения на Есекиел Черути и Себастиан Домингес, които бяха точни в 56-ата и 67-ата минута. Поражението, второ поред за Ривър, остави гостите на пето място с 37 точки, но и с мач по-малко. Естудиантес пък запази 11-ото си място с 34 точки.

В друг интересен мач в челото на класирането Росарио Сентрал победи у дома Белграно с 3:1. Двата отбора се намират съответно на четвърто и шесто място с 39 и 37 точки. Домакините от Росарио поведоха още в 16-ата минута чрез Валтер Монтоя. В 50-ата минута преднината им бе удвоена от дузпа, реализирана от Марко Рубен. 120 секунди по-късно Блеграно върна един гол чрез Себастиан Предигер, но в 72-ата минута бившият нападател на Сиена и Фиорентина Марсело Ларондо оформи крайното 3:1./БТА