Аржентинските грандове Бока Хуниорс и Ривър Плейт показаха, че дори и когато не играят за точки, мачът помежду им може да бъде пълен с инциденти и разправии. Трима треньори и трима футболисти бяха отстранени от съдията в традиционното приятелско суперкласико, спечелено от Ривър с 2:0. Мачът се игра в морския курорт Мар дел Плата.

Головете дойдоха през второто полувреме, само в рамките на осем минути, и бяха дело на голмайстора на миналия сезон Себастиен Дриуси от дузпа и на еквадорския защитник Артуро Мина с глава.

Старши треньорът на Бока Хуниорс Гийермо Барос Шелото беше отстранен от резервната скамейка малко преди края на първата част заради бурно несъгласие с реферско отсъждане. Неговият брат-близнак и помощник-треньор Густаво, както и наставникът на Ривър Марсело Гаярдо го последваха на трибуните точно преди началото на второто полувреме, след като разправията им продължи и на излизане към терена.

Съдията Нестор Питаня, който е в листата на ФИФА и беше част от Световното пърненство в Бразилия, вдигна и три червени картона. Те бяха показани на автора на първото попадение Друиси, както и на Дарио Бенедето и Хуан Инсауралде- и двамата от Бока Хуниорс 10 минути преди края. Тримата бяха забъркани в скандал, в който играчът на Ривър Плейт беше свален на земята.