Бока Хуниорс стана шампион на Аржентина за 23-ти път в историята си. Това се случи, въпреки загубата в последния кръг от Тигре с 0:1. Единственото попадение в мача реализира Леандро Лазаро в 68-та минута след центриране на Матиас Хименес. Още един гол можеше да донесе на изненадата Тигре титлата, но всичките старания на тима не дадоха резултат.

Бока, Тигре и Сан Лоренцо завършиха с по три точки от два мача в мини-плейофа за определяне на победителя в Апертура, но по-добрата голова разлика определи шампиона. Бока Хуниорс има плюс един гол, Тигре – нула, а Сан Лоренцо – минус един, което реши титлата.

Плейофът се разигра, след като и трите тима завършиха с равен брой точки в края на редовния сезон, където головата разлика не се взима предвид.

Това е 23-та титла за Бока, откакто в Аржентина се играе професионален футбол, но отборът все още изостава сериозно – с цели 10 трофея – от основния си опонент през годините Ривър Плейт. Бока все пак счупи каръка от последните пет години, в които оставаше с празни ръце.