Резервата Гийермо Марино отбеляза два гола при домакинското равенство 2:2 на Бока Хуниорс срещу Архентинос Хуниорс в първия кръг на първенството на Аржентина по футбол.

Марино се разписа в рамките на шест минута в началото на втората част, за да изравни и да донесе точката на фаворита за титлата.

Гостите взеха аванс в последния четвърт час на първото полувреме след голове с глава на Габриел Ауче и Николас Джани. Малко след почивката Марино намали, след като засече центриране от корнер. Отново халфът се разписа в 51-ата минута судар от 30 метра за крайното 2:2, информира БТА.

За Бока не игра наказания лидер на тима Хуан Роман Рикелме.

Шампионът Велес Сарсфийлд стартира с победа с 1:0 като гост на Колон. Резервата Йонатан Кристалдо с глава реализира единственото попадение седем минути преди края на мача.

Уругвайците Сантиаго Силва и Себастиан Фернандес вкараха до 33-ата минута, а Банфийлд победи гостуващия Ривър Плейт с 2:0. Вицешампионът Уракан стартира с домакинска загуба с 1:2 от бронзовия медалист Ланус.

Парагваецът Сантиаго Салседо реализира двете попадения за гостите в първия половин час, а Леонардо Диас успя само да направи загубата на тима си по-почетна в 71-ата минута. През лятото Ланус се раздели с част от водещите си играчи, между които и голмайсторът Хосе Санд, който премина в арабския Ал Аин срещу 10 милиона долара.

Носителят на копа Либертадорес Естудиантес стартира с успех с 2:0 над Арсенал като гост след попадения с глава на Мауро Босели и Кристиан Селай през първата част.

Срещи от първия кръг на аржентинското футболно първенство Апертура":

Колон - Верес Сарсфийлд - 0:1

Банфийлд - Ривър Плейт - 2:0

Бока Хуниорс - Архентинос Хуниорс - 2:2

Уракан - Ланус - 1:2

Росарио Сентрал - Расинг Клуб - 1:0

Арсенал - Естудиантес - 0:2

Чакарита Хуниорс - Тигре - 1:2

Сан Лоренцо - Атлетико Тукуман - 3:1

Химнасия-Ла Плата - Годой - 0:2

Индепендиенте - Нюел'с Олд Бойс - 0:1