Бока Хуниорс е на крачка от спечелването на титлата в Аржентина, след като се наложи с 3:1 над останалия с 9 души отбор на Сан Лоренсо във втория мач от шампионския плейоф. Три отбора завършиха с равен брой точки, по 39, което наложи и провеждането на плейофа.

Бока Хуниорс ще срещне третия претендент за титлата- тимът на Тигре, във вторник. Срещата се игра на неутралния стадион на Расинг в град Колон. В първата среща от плейофа Сан Лоренсо се наложи с 2:1 над Тигре, който трябва да се надява на победа с два гола разлика, за да триумфира с титлата. Плеймейкърът на Бока Хуниорс Хуан Роман Рикелме подаде за два гола, но също така получи и жълт картон, който за него е пети и това го вади от последния мач в плейофа.

Попаденията за победителите вкараха Лукас Виатри, Родриго Паласио и Кристиан Чавес, а ветеранът Сантяго Солари върна едно попадение за Сан Лоренсо. Срещата беше крайно изнервена и двама от играчите на Сан Лоренсо бяха отстранени от игра- Гастон Агире и Гонсало Берджесо.

Още шестима получиха жълти картони, а петима от Бока Хуниорс също бяха санкционирани с жълт картон. Мачът беше спрян още в 5-ата минута, след като защитникът на Бока Хуниорс Хуан Форлин и нападателят на Сан Лоренсо Андрес Силвера удариха зверски главите си и бяха откарани с линейка в болницата. По-късно стана ясно, че прегледите са показали само леки наранявания.

Виатри откри резултата в полза на столичния отбор в последните секунди на първото полувреме след центриране на Рикерме от корнер, но Сан Лоренсо изравни чрез Солари в 61-ата минута, но в 77-ата грешка в защитата им беше наказана с комбинация Датола-Рикелме, който подаде на Паласио за 2:1. В последните 10 минути на мача Сан Лоренсо набързо остана с 9 души на терена, а крайното 3:1 оформи резервата Чавес, който вкара с тупалка от 20 метра.