Бразилският Сао Пауло победи с 3:1 като гост колумбийския Америка де Кали в среща от груповата фаза на Копа Либертадорес, която беше белязана от редица неспортсменски прояви на феновете и футболистите на домакините.

Нападателят Уошингтън вкара два гола, а Боргес добави още един, с което Сао Пауло излезе на първо място в група 4. Това обаче не беше най-интересното около тази среща, а проявите на колумбийските играчи и фенове. Четвъртият съдия беше уцелен с монета, а двама играчи на Америка получиха картони за сбиване помежду си.

Ектор Балдеси трябваше да спира играта на два пъти в 59-та и 63-та минута, след като привържениците на домакините започнаха масов обстрел на терена с радио приемници, бутилки с вода и монети. От атаката пострада само колумбийският четвърти съдия Франсиско Пенуела, информира БТА.

При сериозен натиск на Америка през първото полувреме Уошингтън отбеляза гол за 2:0 в полза на Сао Пауло и предизвика гнева на домакините. В разочарованието си Меса и Виафара налетяха един на друг, но бяха разтървани от съотборници и получиха жълти картони.

В друга среща аржентинският колос Ривър Плейт отстъпи с 1:2 на перуанския Сан Мартин и двата отбора се изравниха на второто място в група 3 с по 3 точки. Парагвайският Либертад пък спечели трета победа и почти си осигури класиране напред след 2:0 срещу аржентинския Сан Лоренцо в среща от група 8.

Копа Либертадорес, групова фаза:

- група 3 -

Сан Мартин (Перу) - Ривър Плейт (Аржентина) - 2:1

Начело е Насионал (Уругвай) с 6 точки, следван от Сан Мартин и Ривър Плейт с по 3 и Насионал (Парагвай) с 0.

- група 4 -

Америка (Колумбия) - Сао Пауло (Бразилия) - 1:3

Начело са Сао Пауло и Спортинг (Уругвай) с по 4 точки, следвани от Индепендиенте (Колумбия) с 2 и Америка с 0.

- група 8 -

Либертад (Парагвай) - Сан Лоренцо (Аржентина) - 2:0

Начело е Либертад с 9 точки, следван от Сан Лоренцо и Университарио (Перу) с по 3 и Сан Луис (Мексико) с 0.