Сериозно меле между феновете на Апоел Беер Шева и Бней Сахнин доведе до отмяната на мача на двата тима от първенството на Израел. В състава на домакините играе българският национал Йоан Стоянов, който конкретно в този случай не бе в титулярните 11 на своя тим, а бе записан сред резервите.
 
Всичко започна малко преди началото на мача, когато на стадиона прозвуча националния химн на Израел, освиркан стабилно от гостуващата агитка, която демонстративно застана с гръб към терена, докато вървеше изпълнението му. Бней Сахнин е от град Сахнин в северната част на страната, където населението е почти изцяло арабско, а съответно и феновете на клуба са араби.

Това ядоса привържениците на домакините и те нахлуха на терена, за да стигнат до съперниците си и да се разправят с тях. И дори не бе нужно да чакат много, защото гостите също слязоха на тревата и се стигна до бой пред гостуващия сектор, като освен юмруци бяха използвани и тояги.

Разбира се, феновете на Апоел не останаха длъжни от гледна точка на обидите, като са скандирали "Убийте арабите" и "Нека селото ви изгори".
 
Полицията се намеси сравнително бързо, но след това футболистите на Бней Сахнин се прибраха в съблекалнята по нареждане на собственика на клуба Мохамед Абу Юнис. След успокяването на обстановката бе дадено разрешение за изиграване на мача, но гостуващия тим отказа да се върне на терена, а това по всяка вероятност ще доведе до служебна загуба.
 
Очаква се домакините също да получат сериозна санкция заради нахлуването на техни привърженици на терена и последвалите бойни сцени.