Сър Боби Робсън може да напусне поста си на футболен консултант за националния тим на Ирландия, след като квалификационната кампания за Евро 2008 приключи.

Бившият селекционер на Англия ще разговаря с мениджъра на Ирландия Стив Стаунтън както и с изпълнителния директор на футболната асоциация в страната Джон Дилейни относно бъдещето си.

Робсън в момента се намира в Дъблин за мача на Ирландия с Кипър, след като изгледа и нулевото равенство с Германия в събота. Той пропусна много от срещите на националния отбор, заради продължителната борба, която води с рака.

„Мога да кажа, че единственото добро е самият факт, че продължавам да се боря. Добре съм, справям се със задачите си, дотолкова, доколкото мога. Има прогрес и се радвам, че ще мога да видя и двата ни мача на живо”, каза Робсън.

„Бях на химиотерапия, което малко ме забави, трябва да започна да мисля и за бъдещето. Със сигурност ще изкарам до края на квалификациите. Бе важно за мен да присъствам на последните два мача и нямам търпение да дойде сряда”, продължи той.

„Никой не ми е казвал да се отказвам или да спирам с работата си. Този въпрос обаче, трябва да обсъдя и със Стан и Джон и да видя, какви планове имат за мен”, завърши сър Боби Робсън.