Президентът на ФИФА Сеп Блатер се видя с президентите на палестинския и израелския футболен съюз в Цюрих, където разговаряха за установяване на връзки между двете страни.

Според световната футболна централа основната цел на срещата е била да се обсъди искането на палестинската ФА да се забрани участието на израелци в предстоящия конкрес на ФИФА. 

Според ФИФА и двете страни са заявили желание за диалог. По-рано Блатер категорично отказа да забрани израелската федерация с думите, че подобна забрана "вреди като цяло на организацията". 

Палестина подадоха иска си, заради това, че израелците имат расистко поведение към арабите и, че са създали пет клуба в места, на които са се настанили израелците от 1967 година насам, клубове, които се състезават в израелското първенство и нарушават международното право. 

Освен това обвиниха Израел, че възпрепятства спортни дейности в окупираните райони, по-специално чрез налагане на ограничения за движение между ивицата Газа и на Западния бряг и контролиране на вноса на спортна екипировка. /БГНЕС