Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер обвини неговия наследник Джани Инфантино в мегаломания и опит да превърне футбола в една голяма машина за пари. 

Блатер се оттегли от поста след огромен скандал през 2015-та година, след което италианецът Инфантино пое юздите на световната организация. Швейцарецът обаче смята, че всичко, което наследникът му прави е насочено към превръщането на футбола в още по-голяма индустрия. Блатер обаче е твърдо против идеята на Инфантино за провеждането на световно първенство по футбол с 48 отбора. 

"Изглежда, че Джани Инфантино искаше да си постлее пътя към президентското място. Той иска да превърне футбола в машина за пари, иска всичко да е по-голямо", започна бившия президент. 

"Идеята за световно първенство с 48 отбора се мисли, защото той иска да спечели 3 пъти повече пари. Това е твърде тежък и невъзможен формат. Той се превърна в мегаломан. Арогантността му не му позволява вече да говори с ръководителите на местните футболни федерации. За сметка на това говори само с държавните глави", завърши Блатер.