Отстраненият президент на ФИФА Сеп Блатер намекна, че още преди избора е било ясно къде ще се провежда Мондиал 2018.

Според Блатер, говорил надълго пред ИТАР-ТАСС, е имало споразумение, че Русия ще получи домакинството, доста преди гласуването.

Блатер продължи с разкритията, като заяви, че е имало договорка и Световното през 2022-ра да се проведе в САЩ, но късен обрат го е пратил в Катар.

Блатер изтърпява наказание от 90 дни, заедно с шефа на УЕФА Мишел Платини.

Запитан дали е било грешка да се определят едновременно домакините на Мондиал 2018 и 2022, Блатер заяви: "Беше договорено първенството да отиде при Русия, защото никога не се е провеждало там, а през 2022-ра трябваше да се върнем в Америка. Така щяхме да дадем двете първенства на двете най-сериозни политически сили."

Блатер ще бъде окончателно свален от поста на 26 февруари, когато са изборите за президент на ФИФА.

В интервюто той добави още, че няма начин Русия да загуби домакинството си на Световното първенство, както и че Англия не умее да губи, след като на Острова не спряха да мрънкат от загубените кандидатури за 2018 и 2022.

Блатер призна, че се надява само да бъде оневинен, за да може да предаде поста си на един от седемте кандидати през февруари догодина.

КОИ СА КАНДИДАТИТЕ

Той допълни, че е трябвало да подаде оставка още след Мондиал 2014, но е останал, тъй като не е искал да позволи на УЕФА да доминира над ФИФА, какъвто е щял да бъде случаят според него при оттеглянето му.