Ръководството на ФИФА бе забъркано в нов скандал от английското издание Sunday Times. Според него, Сеп Блатер и още 26 члена на Изпълкома на ФИФА са получили като подаръци часовници на стойност 25 000 евро още при пристигането си в Бразилия за Мондиала. Етичният код на ФИФА обаче забранява приемането на подаръци...

Според британеца Джим Бойс, който е член на Изпълкома, той е преживал „шока на живота си“, когато е открил скъп часовник в плик с подаръци в своята хотелска стая. Немецът Тео Цванцигер е направил подобно признание.

Други трима членове – американецът Сунил Гулати, австралиецът Моя Дод и Принц Али бин ал-Хюсеин от Йордания са декларирали часовниците пред ФИФА.

ФИФА веднага реагира с комюнике: „ФИФА не е раздавала никакви часовници, нито нейният президент, нито генералният секретар. Бразилската федерация е раздала възпоменателни часовници, дадени и от своите спонсори, на различни хора, сред които и членове на Изпълкома.Етичният комитет бе информиран и разглежда въпроса“, твърдят от ФИФА.