Благой Георгиев вкара красив гол от пряк свободен удар при равенството като гост на Оренбург - 1:1 срещу Криля Советов в мач от 26-ия кръг на руското първенство по футбол.

След тази среща отборът на юношата на Славия се изкачи на 13-о място в класирането, като само четири кръга преди края заема позиция за плейоф за оставане в елита. Георгиев бе един от най-добрите футболисти на Оренбург и почти донесе победата за своя тим, след като в 69-та минута си изработи нарушение на около 25 метра от наказателното поле и вкара топката във вратата на гостите със страхотен удар над стената в горния ляв ъгъл.

Неговият съотборник Андрей Малих обаче събори Сергей Корниленко в наказателното поле в 84-та минута и една по-късно Дмитрий Ятченко оформи крайния резултат от дузпа.  Оренбург ще играе плейоф за оставане в елита, а съперник ще бъде завършилият на трето или четвърто място във втора дивизия. В момента на тези позиции са Енисей и Спартак-2, но вместо московския тим в решителния мач би трябвало да играе петият СКА Хабаровск.

Другият елитен отбор в плейофите за оставане ще бъде Криля Советов. В друг мач от 26-ия кръг на руското първенство Зенит победи с 2:0 като гост опашкаря Том Томск и мина пред ЦСКА Москва в класирането. Тимът от Санкт Петербург е втори с 52 точки, а ЦСКА трети с 50. Води Спартак Москва с 60 точки./БТА