Бившият български национал Благой Георгиев изигра почти цял мач за своя Оренбург при победата му с 3:1 над един от преките конкуренти в битката за оцеляване Том Томск у дома. 

Полузащитникът започна като титуляр, но беше сменен по тактически причини в 87-та минута, а на неговото място влезе Роман Воробьов, като единствената цел на тази замяна беше бавене на времето. 

Тя се случи при резултат 2:1 за Оренбург, но в продължението падна и още един гол. Героят за домакините в този мач беше беларуският национал Павел Нехайчик, който наниза хеттрик и донесе на практика сам трите точки на тима си. 

Той откри резултата в 12-та минута, а в 26-та Витали Дяков от състава на Том Томск изпусна дузпа. Нехайчик направи 2:0 в 42-та минута и домакините сякаш се виждаха крайни победители. 

Но гостите не се предадоха и намалиха в 77-та минута чрез Ерик Бикфалви и върнаха интригата за последните минути. Впоследствие Георгиев беше сменен в 87-та минута, а Нехайчик сложи точка на спора в 92-та минута и оформи хеттрика си. 

След този развой Оренбург има вече 7 точки в актива си и се отлепи от дъното на таблицата. Том Томск остана с 8 и е точно на позицията над съперника си в този мач и предначерта интересна битка за оцеляване в руския елит.