Бившият треньор на Севиля Едуардо Берисо е напълно излекуван от рака на простата и повече не се нуждае от химиотерапия, съобщава „Marca“.

През ноември миналата година той бе диагностициран с коварната болест, а след това се подложи и на операция.

Няколко дни след хирургическа интервенция Берисо се завърна и към треньорските си задължения в Севиля.

20 дни след операцията ръководството на Севиля взе решение да уволни Берисо заради незадоволителните резултати на отбора.

Аржентинският специалист продължи да живее в Севиля, въпреки че бе уволнен и се придържаше към нормалния си начин на живот, очаквайки резултатите от направените му изследвания, които пристигнаха преди няколко дни. Те показаха, че Берисо е напълно здрав и не се нуждае от допълнително лечение – нито химиотерапия, нито лъчелечение.

Нормалността и дискретността продължават в ежедневието на 48-годишния специалист, който се готви да поеме ново предизвикателство в своята треньорска професия.

Едуардо Берисо има няколко оферти, които обмисля, но е по-вероятно да поеме нов отбор от следващия сезон.

Севиля безскрупулно уволни Берисо дни след операцията му

Треньорът на Севиля претърпя успешна операция

Берисо продължава да следва принципите на своя учител Марсело Биелса и да се стреми неговите отбори да практикуват доминиращ и нападателен футбол. Той е перфекционист и убеден в работата си. Той изисква от неговите футболисти да притежават топката до максимална степен. Атакувайте и доминирайте. Това е стилът на Тото.  

Преди да оглави андалусийския клуб, Берисо бе начело на Селта в продължение на три години. От 2011 до 2014 година бе начело на чилийския О‘Хигинс, а от 2007 до 2010 година бе помощник на Марсело Биелса в националния отбор на Чили.