Румънският специалист Лауренциу Регекампф може да продължи кариерата си като треньор в България, намекна самият той на пресконференция преди поредния мач на отбора му Конкордия Кяжна. Регекампф игра за Литекс в периода 1998/1999 като има записани 14 мача и 4 гола за оранжевите. След Литекс играещият като десен халф румънец се премести в Бундеслигата и заигра за Енерги Котбус.

Регекампф беше попитан дали няма вариант да стане треньор на Литекс без да отчитат, че в момента начело на шампионите е Христо Стоичков. Бившият национален селекционер има уникален старт начело на ловчанлии, все още няма инкасирана загуба, и ги върна в борбата за шампионската титла.

"Не мога нито да потвърдя, нито да отрека. Бях на мач на Литекс, но не мога да кажа повече. Въпреки това, ако се местя в някаква посока, то това ще стане от лятото. Сега имам договор с Конкордия Кяжна. Литекс е страхотен отбор, работил съм там и познавам много хора, заяви Регекампф, цитиран от сайтовете sport.ro и sptfm.ro.

Доста по-сериозно обаче е предположението на румънските медии, че Регекампф може да поеме Стяуа от лятото.

Най-успешният румънски клуб в момента е на 4-о място в класирането 10 кръга преди края, но изостава с 8 точки от лидера ЧФР Клуж. Начело на Стяуа в момента е Михай Стойкица, но тимът не е печелил златните медали от 6 години.

"Наистина в момента Стяуа има сериозен проблем. Според мен те сбъркаха, когато дадоха треньорския пост на бивши футболисти-легенди. Защото това не ги прави автоматично големи треньори, обясни Регекампф.

Конкордия Кяжна беше в доста усложнено положение в първата част на първенството в Румъния, но поредица от добри резултати ги доближи само на 1 точка от зоната на спасението в румънската Лига 1. В този отбор играят трима български футболисти- вратарят Йордан Господинов и защитниците Пламен Крумов и Милен Лахчев.