Двама добре познати на българските запалянковци на футбола играчи помогнаха на македонския шампион Вардар да поднесе малка изненада в Шампионската лига. Във втория квалификационен кръг на надпреварата тимът от Скопие изхвърли шведския Малмьо. 

Македонците надделяха с 3:1 на свой терен и с общ резултат 4:2 продължиха напред. Дейно участие в успеха взеха бившият играч на Ботев Бобан Грънчаров, който вкара гол, и бившият играч на ЦСКА Жуан Фелипе, направил асистенция. Бразилецът обаче изпусна дузпа. 

Този мач започна много лошо за Вардар. Още в 16-та минута бившият шведски национал Маркус Розенберг се разписа от дузпа и даде така необходимото за скандинавците попадение на чужд терен. При този резултат дойде и почивката. 

След нея Вардар бързо изравни. В 56-та минута Жуан Фелипе намери страхотно Грънчаров и той изравни за 1:1. Малко след това дойде моментът, в който бразилецът можеше да закопае всички надежди на западните ни съседи. 

В 61-та минута македонците получиха дузпа, която обаче Фелипе пропусна. За негово щастие обаче на точното място беше арменецът Тигран Барсегян, който от близка дистанция довкара в мрежата за 2:1 и пълен обрат. 

Малмьо тръгна напред в търсене на попадението, с което да се класира, но нямаше късмет да отбележи. Напротив, шведите инкасираха гол в мрежата си в продължението на редовното време, дело на Бобан Николов и така всичко в този мач приключи. 

В следващия кръг македонците ще имат още по-тежка задача. Те ще играят най-вероятно срещу екзекутора на Лудогорец в миналогодишното издание на Лига Европа ФК Копенхаген, който просто трябва да узакони класирането си в битката със словашкия Жилина, който победи с 3:1 в първия мач навън.