Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър заяви, че е променил мнението си относно полезността на системата за видео помощ на съдиите (BAP).
 
"Никога не съм бил привърженик на ВАР. Но в началото си мислех, че на тази инициатива трябва да се даде шанс. По някакъв начин дори защитих нововъведението поради факта, че много хора реагираха негативно на тази идея от самото начало. ВАР беше представен, за да помогне на нашата игра. И когато казвам „нашата игра“, имам предвид не само съдиите, а и играчите, феновете, експертите и собствениците на клубовете", заяви Карагър.
 
Той призна, че се уморил да слуша оплаквания от тази система.
 
"Сега гледам какво се случва и разбирам, че вече не мога да защитя ВАР. Това нововъведение беше измислено, за да помогне на реферите. А какво стана? Прекарваме толкова много време в обсъждане на съдийски решения. Сега отделяме два или три пъти повече време в коментари. Вече съм убеден, че BAP не може да се справи със задачата,за която беше въведена. Не искам съдиите да тичат да гледат повторенията. Исках някой друг да ги гледа и да помага на реферите. Съдията трябва да бяга по терена и да взима решения. Сега съм на етап, в който не искам да се използва BAP и не мога да повярвам, че казвам това “, добави Карагър.