ПСВ Айндховен стартира сезона с убедителното 6:1 над НАК  Бреда в първенството на Холандия. Джорджинио Вейналдум и Мемфис  Депай вкараха по два гола за победителите, а през второто  полувреме в рамките на 6 минути гостите пуснаха три попадения.

Юрген Локадия вкара един гол и подаде за още един, а бившият централен защитник на Черноморец (Бургас) Александър Дамчевски  си вкара автогол за 2:0, а после имаше вина за още два гола- при 4:1 на Локадия и при 5:1 на Вейналдум. Крайното 6:1 оформи  Депай от свободен удар, изстрелял топката над стената в 73-ата  минута.

Тимът от Бреда завърши 1:1 в първата си среща, а за  Дамчевски това беше първи мач на такова високо ниво, а  пердставянето му не беше никак впечатляващо. След този мач ПСВ Айндховен има 6 точки на върха в  класирането, заедно с ПЕК Цволе.

Тимът от Цволе спечели с 2:1  при визитата си на Дордрехт, като новозеландският тийнейджър  Райън Томас откри резултата в тяхна полза. Фейенорд е на 3-о място с 4 точки след 1:1 с Хееренвеен, а  останалите мачове от кръга завършиха при резултат 2:2. Това са  Твенте- АДО Ден Хааг и Витес- Камбуур, като за Витес два гола  вкара Закария Лабияд. /БТА