Бившият защитник на Манчестър Юнайтед - Неманя Видич представи екипа си, с който ще атакува поста на президента на Футболния съюз на Сърбия. Бившият капитан на националния отбор на Сърбия представи пред медиите хората, с които иска да управлява, като някои от тях са работили в различни периоди в нашата страна.
 
Видич е готов с хората, които ще бъдат вицепрезиденти, ако бъде избран. Това са Бранко Милотинович, известният съдия Милорад Мажич, Петър Йованович, както и Славолюб Муслин. Мажич в момента е шеф на Съдийската комисия на Футболния съюз на Кипър. Милотинович е известен сръбски богаташ, човек с пари и бизнеси в страната. Човекът стартира компанията си Нордеус с още двама съдружници и се хвърлят в бизнеса с видеоигри.  Дебютната игра на студиото е Top Eleven Football Manager, безплатна игра за симулация на управление на социален футбол. След това започва да инвестира в други сфери, а неотдавна той публично обяви подкрепата си за Видич и ги призова заедно с Данко Лазович да се захванат и да издигнат футбола в Сърбия на още по-високо ниво.
 
Името на Муслин няма нужда от представяне, като освен треньор на Левски, е бил начело на националния отбор на Сърбия, работил е още във Франция, Белгия, Русия и  Цървена звезда. Четвъртият потенциален вицепрезидент Петър Йованович е председател на УС на Райффайзен Банк-Сърбия.
 
Видич представи и хората, които ще влязат в новия Борд на федерацията, като сред тях е и бившият защитник на Славия - Раде Тодорович. Тодорович в момента се занимава с организация на детски турнири и помага за развитието на малки школи да бъдат възможно най-стабилни, основно в родния си град Кралево.
 
Другият кандидат за поста председател на Футболния съюз на Cърбия е легендата Драган Джаич. В момента на 76 години, фамозното ляво крило на Цървена звезда се радва също на солидна подкрепа. Изборите за президент на ФСС ще се проведат на 14-и март в базата на местната централа в Стара Пазова.
 
Автор: БТА/Атанас Василев