Футболният съюз на Холандия започна преговори с Луис ван Гаал, като холандският специалист може да заеме ръководен пост в организацията. 65-годишният Ван Гаал, който изведе "оранжевите" до третото място на Мондиал 2014, е спряган за шефско място във футболната централа на страната.

Опитният специалист е без работа от лятото на 2016 година, когато приключиха ангажиментите му към английския Манчестър Юнайтед.

Президентът на холандския футболен съюз Михаел ван Прааг обяви, че ще има сериозни промени в ръководството на централата и в начина на работа.

Де Бур отхвърли възможността да поеме Холандия

Холандия е на историческото най-слабо в историята си 32-ро място място в ранглистата на ФИФА, след като пропусна Евро 2016. "Оранжевите" се намират на четвърта позиция в квалификационна група "А" за Мондиал 2018, на шест точки след лидера Франция. Миналата събота

България победи с 2:0 срещу Холандия в София и по-малко от 24 часа след края на срещата селекционерът Дани Блинд беше уволнен.

Най-вероятно Луис ван Гаал ще участва в преговорите по назначаване на нов селекционер на холандския тим.

Звездите и най-опитни в холандския отбор Ариен Робен и Уесли Снайдер също искат да изкажат мнението си относно избора на нов треньор на "оранжевите". /БТА