Бившият тим на Станимир Стоилов Астана спечели шампионската титла в Казахстан за шеста поредна година. Столичани спечелиха гостуването си на Тобол с 1:0 в предпоследния 32-и кръг на шампионата и с актив от 69 точки вече са недостижими на върха с аванс от 4 точки пред втория Кайрат. Единствения гол реализира Юрий Логвиненко в средата на второто полувреме.
 
В същото време преследвачът от Алмати остана с 65 точки, след като загуби гостуването си на Иртиш в Павлодар с 0:5. Успехът осигури на домакините оставане в елита.
 
Българският нападател Мартин Тошев вкара осмия си гол в 14 мача за Жетису при равенството 1:1 като гост на Окжетпетс. Той се раписа в 75-ата минута на двубоя с глава след центриране от ляво. В състава на домакините игра българският защитник Пламен Димов, който получи жълт картон през първото полувреме. Жетису ще завърши сезона на петото място, след като в момента има 53 точки. Окжетпетс е седми с 39 точки.
 
Воденият от Стойчо Младенов тим на Кайсар загуби гостуването си на Тараз с 1:2. Българският треньор изведе клуба от Кизилорда до триумф в турнира за националната купа през миналия месец, но в шампионата отборът записа едно равенство и пет поражения в последните си шест мача и заема шестото място с 41 точки.