Защитникът Александър Анюков обяви, че напуска руския елитен клуб Криля Советов Самара и слага край на футболната си кариера. Анюков пристигна при синьо-белите от Самара през лятото на 2019-а година, а преди това играеше в Зенит Санкт Петербург. През същото това лято той имаше предложение да влезе в треньорския щаб на Зенит, но 37-годишният ветеран реши още да играе. Преди това той пак има период за крилцата от 2000-ата до 2005-а година.

"Неговият договор с нашия клуб изтича на 31-и май и ние нямаме намерение да му го продължаваме. Още повече, че той се връща в Санкт Петербург и ще се отдаде на треньорска дейност. ФК Криля Советов благодари на Александър Анюков за лоялността, пише на сайта на клуба.

Самият бивш руски национал също заяви, че ще си спомня с приятно чувство за времето в Самара и е доволен, че е имал възможността да играе за Криля Советов, където записа 18 мача до прекратяването на сезона заради пандемията от коронавирус.

За националния отбор на Русия той има 77 мача, вкарал е 1 гол и също така има бронз от Европейското първенство през 2008-а година под ръководството на Гуус Хидинк.