Бившият младежки национал на България Иван Русев-Малкия Джангър ще вземе участие в благотворителен турнир за ветерани, който ще се състои в Тирана утре и ще бъде в помощ на пострадалите от земетресението в Албания през ноември през миналата година.
 
Футболният синдикат на Албания организира турнир на ветераните на Гърция, Турция, Италия и домакините. Русев е поканен от гръцкия отбор и ще бъде съотборник с четирима от отбора, който спечели европейската титла през 2004 г. - Йоргос Карагунис, Костас Кацуранис, Димитрис Пападопулос и вратарят Фанис Катериянакис. Останалите знаменитости в гръцкия тим са Лeонидас Воколос, Стратос Апостолакис, Фанис Гекас.
 
За Турция ще играят вратарят Рюстю Речбер, Тунджай Шанлъ, Хамит Алтънтоп, Бюлент Коркмаз. Добре познатият у нас Албан Буши ще води албанската формация на ветераните, а заедно с него ще излязат Лорик Цана, Игли Таре, вратарят Стракоша-старши, Ервин Скела, Бесник Хаси, Ариян Бекай. 
 
Тимът на Италия ще се води от Джанлука Дзамброта и Симоне Перота.
 
Мачовете ще се проведат утре на новия национален стадион на Албания, който се казва Еър Албания и започват от 18.00 часа. До момента са продадени 15 хиляди билета, като входните пропуски са на цена 5-10 евро.
 
Всички приходи от билетите, както и дарения от спонсори и участници в мача, ще бъдат предадени на пострадалите от земетресението на 26-и ноември 2019 г., отнело живота на 51 души.
 
След като игра повече от 12 години в Гърция, Иван Русев в момента е треньор на два отбора от школата на малкия атински клуб Илиопулис - юношите (младша възраст) и децата (родени 2007 г.)./БТА